maanantai 11. maaliskuuta 2013

Pukeutumiseen sijoittamisesta

Olen miettinyt viime päivinä ja viikkoina pukeutumiseen sijoittamista. Kasasin teille jonkin näköisen listan siitä, mihin minun mielestäni kannattaa sijoittaa, ja mistä kannattaa maksaa vähemmän. Tämä lista ei ole mikään absoluuttinen tosi, vaan minun näkemykseni asiasta. Jokainen saa olla erimieltä, ja lukisin siitä mielelläni kommenttiboksin kautta.Tiettyjä perusvaatekappaleita, pilareita, on sellaisia mitä käyttää vuosikaudet. Yleisesti ottaen niihin kannattaa panostaa.


Panosta kunnon kenkiin. Mikäli et omista 20 paria kenkiä, vaan pärjäät vähemmällä, niin panosta niihin ihmeessä. Nahka vie voiton kaikista muista materiaaleista mennen tullen, mutta se on myös hintavaa. Itse omistan talvikengät, välikausikengät, kävelykengät ja sandaalit. Nämä ovat siis minulla kunnollisia, kestäviä, ajatonta muotoilua ja erittäin hyvää mukavuutta omaavia kenkiä. Toki minulta löytyy myös kaikenlaisia kangasballerinoja yms, mutta niistä ei minun mielestäni kannata maksaa paljon. Kerran olen ostanut parempaa laatua olevat ballerinat, nekin kestivät vain kesän, saman kun Citymarketista 10e ostetut.


Täydellisesti istuva mekko. Mikäli löydät täydellisen, ajattoman ja kuin sinulle mittatilauksena tehdyn mekon, ei kannata antaa 100e hintalapun säikyttää. Täydellisesti istuva mekko pelastaa päivän kun päivän, ja maksaa jokaisen euron jonka olet siihen käyttänyt takaisin.


Kunnolliset rintaliivit. Olisi rintasi sitten pienet tai isot tai jotain siltä väliltä, rintaliivien kannattaa olla kunnossa. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota kokoon. Siksi on hyvä valita rintaliiviensä ostopaikaksi kauppa, missä osaava henkilökunta auttaa sinua sovituksessa. Tutkimuksien mukaan 70% naisista käyttää vääränkokoisia rintaliivejä. Seuraavan kerran kun liivejä ostat, pyydä myyjä avuksi. Oikean kokoiset ja tarpeeksi tukevat liivit tekevät hyvää rintavarustuksesi ulkonäölle ja selällesi. Esimerkiksi Changesta saa kunnollisia, kestäviä liivejä erikoiskoossa, hinnan ollessa muita liivikauppoja halvempi.


Farkkuihin kannattaa panostaa, jos niitä käyttää. Itse en ole farkkuja vetänyt jalkaani ainakaan reiluun vuoteen, mutta kokemuksesta voin sanoa, että hyvät farkut ovat kullan arvoiset. Omalle vartalolleen sopiva malli ja täydellisesti joka paikasta istuva koko on useimmille naisille haastavaa löytää, siksi oikean parin sattuessa kohdalle ei kannata epäröidä. Itseasiassa, kannattaa ostaa kahdet.


Takkeihin kannattaa mielestäni panostaa. Täydelliset ajattomat takit kuten trenssit ja villakangastakit palvelevat kantajaansa vuosia. Eräs villakangastakkini on äidiltäni saatu, mitä hän käytti ikäisenäni. Silti takki on täydellisessä kunnossa, ja malli sopii tähänkin päivään.


Itse pihistän sukissa ja sukkahousuissa. Ne eivät kestä aikaa, ja niitä saa halvalla. En nää mitään syytä miksi panostaa niihin, sillä en ole huomannut eri hintaisissa tuotteissa merkittäviä eroja.


Myös alushousuja saa halvalla, istuvia, hyviä, puuvillaisia, mukavia. Esimerkiksi Seppälä ja Lindex myyvät hyviä alushousuja halvalla.


Topit ja t-paidat ovat osa-alue, missä en koe kalliimman olevan mitenkään parempaa. Aika lailla samaa puuvillaa, samoilla leikkauksilla. En tarkoita tällä siis että esimerkiksi H&M:n ja Espritin t-paitojen laaduissa ei olisi eroja, mutta jokainen varmaan ymmärtää pointin.


Neuleita on kaupat pullollaan vuoden ajasta toiseen. Kaikissa hintaluokissa, kaikissa väreissä.


Tällä postauksella en tarkoita, ettei vaatteiden laaduissa ole eroja. Yritän vain selventää, mihin minä olen valmis panostamaan. Toki, huonolaatuisinta ei koskaan kannattaisi ostaa. Itse silti shoppailen myös H&M:ssä, minkä vaatteiden laatuun olen liian monta kertaa saanut pettyä. Minkäs sitä voi, kun kivoja vaatekappaleita tulee vastaan. Täytyy vaan hyväksyä se, että niiden käyttöikä ei välttämättä ole kovin pitkä.

Kuvat Pinterest.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti