lauantai 16. maaliskuuta 2013

Eläimellistä menoa.

Päätin omistaa postauksen meidän Tiikerille.


Tigru eli Tiikeri on 2 vuotias tyttökissa. Me haimme Tigrun 5.5.2011. Siitä lähtien tämä söpö otus on ilahduttanut elämäämme. Vaikka läheisemme eivät pitäneet hyvänä ideana Tigrun hankkimista, yksi toisensa jälkeen tämä söpöliini hurmasi kaikki.


Tigru on keskikokoinen naaraskissa, painoa on 5 kg. Tigru leikattiin ensimmäisen kiiman aikana kun allekirjoittanut ei kestänyt sitä huutoa. Muutenkin ensimmäisen ikävuotensa aikana Tigrun kanssa ravattiin lääkärissä, milloin sisämahan repeämisen, milloin pissatulehduksien takia.


Aina edelleen kun uudet ihmiset tapaavat Tigrun, ne ihmettelevät sen energiaa, tai lähinnä sitä, miten energiaa voi olla niin paljon.  Tigru ei ole rauhottunut vieläkään pentuajoista. Maukumista, päätöntä juoksua ja pahojen tekoa riittää edelleen joka päivälle.


Asia, mikä meitä on mietityttänyt paljon Tigrussa, on sen läheisyysriippuvaisuus. Minä en pääse edes vessaan ilman kissaa. Ikävä kyllä tämä ongelma aiheuttaa myös lattialle pissaamista.


Tigru ilahduttaa kaikkia minne tahansa mennään. Sen hölmö ja valloittava persoona, ja omituiset tavat tekevät siitä rakastettavan pikku kissan. Esimerkiksi miehen kotona kissan suosikkipuuhaa on katsoa miten linnut käyvät syömässä, vallata miehen äidin penkki ja aina jonkun lehteä lukiessa maata lehden päällä niin että lukemisen saa unohtaa.


Tigrun suosikkipaikkoja kotona ovat raapimapuu eli linna, saunan lauteet, pahvilaatikot ja meidän sänky. Joka yö kissa nukkuu jaloissamme, samassa paikassa. Myös kalojen kyttäämistä akvaarion päällä ei saa unohtaa, onhan se Tigrun suosikkipuuhaa.


Tigrun sekarotuinen ulkonäkö on lumonnut meidät. Viralliselta nimitykseltään Tigrun väritys on kilpikonnatiikerivalkoinen. Sekin kertoo jo jotain siitä, miten sekarotuiselta tuo elukka näyttää.


Tigru huvittaa kaikkia hölmöillä ilmeillään ja ihmeellisillä nukkuma-asennoillaan. Harvoin meidän kissa nukkuu kerällä, yleensä ketarat joka suuntaan sojollaan.


Me joudumme matkustamaan Tigrun kanssa paljon. Olemme hommanneet Tigrulle autoon turvavyöt, joissa hänen ylhäisyytensä tykkää matkustaa. Kantokopassa se huutaa vaikka 5 tuntia putkeen. Tigrulle on myös hommattu kaksi eri paksuista fleesetakkia helpottamaan talvimatkustamista.
 


Kaiken kaikkiaan tämä pieni ja eriskummallinen olento on hurmannut kaikki. Enää en osaa kuvitella elämääni ilman tätä piristysruisketta. Tämän blogin postauksissa tulee Tigru esiintymään edelleen, varsinkin asukuvien otosta se nauttii. Ja onhan se totta, että näin kaunis kissa on täydellinen asuste asuun kuin asuun.


2 kommenttia: