maanantai 26. elokuuta 2013

Kaksi viikkoa paratiisissa

Vietimme elokuun alussa kaksi viikkoa Benalmadenassa, Costa del Solilla. Tarkoituksena on kirjoitella ylös omia mielipiteitäni ja vinkkejä kyseisestä paikasta ja lähiympäristöstä. Jos haluat lukea syvääluotaavaa raporttia, sitä et tule alta löytämään.

Lensimme Benalmadenaan Norwegianilla. Ihan hyvä lentoyhtiö, halpa ja kohtuullisen hyvät jalkatilat. Mitään tarjoilua ei ole, ja kaikki maksaa. Omituisena piirteenä, käteinen ei käy, kortilla täytyy maksaa yläilmoissa.

Saavuimme Benalmadenaan yöllä. Kuumuus puski vastaan, vaikka kello oli yli puolen yön.

Hotellinamme oli Sahara Sunset Beach club (*****), joka on enemmän clubi kuin hotelli. Hotellinna hirveän kallis, mutta appivanhemmillani on siellä lomaosake. Kaunis, siisti paikka, jossa on viihtyisä uima-allas.

Näkymä parvekkeelta altaalle

Benalmadena on mielenkiintoinen paikka, joka koostuu kolmesta osasta. Rannalla oleva turistirysä jossa itsekin olimme, on nimeltään Costa. Ylempää löytyy Arroyo De La Miel, mikä on enemmän paikallisten asuttamaa aluetta, jossa on ihan oma keskustansa. Siellä pidetään myös markkinat, jotka ovat ehdottomasti kokemisen arvoiset. Edullisia ostoksia, tavaraa turistikrääsästä laadukkaaseen pellavaan. Vielä ylempänä vuoren rinteellä on Pueblo, missä eivät turistit käy. Siellä asuu paikallisia rivi-, kerros- ja omakotitaloissa. Ylhäällä Pueblon halki kulkee myös moottoritie.

Teimme loman aikana reissuja. Joista lyhyesti.

Benalmadenan viereinen paikka Malagan suuntaan on Torremolinos. Kaunis paikka, jossa on enemmän paikallisia kuin Benalmadena costalla. Silti paikka, ja sen kävelykatu (täynnä ostosmahdollisuuksia) on suunnattu turisteille. Yllättäen kuitenkin Torremolinos on kalliimpi kuin Benalmadena, kun vertaa ruokien ja juomien hintoja. Benalmadenasta Torremolinokseen pääsee kätevästi bussilla, joka maksaa 1,50e ja kulkee kahdesti tunnissa. Taksilla matkan hinnaksi tulee 12e.

Toiseen suuntaan Benalmadenasta kuin Torremolinos, on Fuengirola, jonka kaikki varmaan tietävätkin telkkariohjelman takia. Fuengirolaan pääsee kätevästi myös bussilla, jolla tulimme takaisin. Fuengirolaan menimme risteilyllä, joka kesti tunnin ja maksoi 8e tai 9e (en muista varmaksi). Risteily oli kaunis ja hauska tapa nähdä rantaviivaa mereltä käsin. 

 Benalmadenan satamaa.

Benalmadena mereltä käsin.

Fuengirolasta löytyy suomikortteli, Centro Finlandia, jos vaikka kesken loman kunnon kahvi alkaa loppumaan. Fuengirolasta minulla ei ole oikein muuta sanottavaa, kun emme viettäneet siellä kauaa aikaa.

Teimme myös reissun Gibraltarille, veroparatiisiin. Ostos- ja nähtävyysreissuna oli meidän must-listassa, ja niin on varmasti monen muunkin. Gibraltarilla ostokset ovat verottomia, tupakka, alkoholi ja parfyymit huomattavasti halvempia kuin Espanjan puolella. 

Gibraltarilla kannattaa mennä telecabinalla vuoren päälle, katselemaan näkymiä ja ihastelemaan söpöjä apinoita. Näkymiä ylhäältä Gibraltarilta

Gibraltarin Main street on pitkä ostoskatu, jonka varrelta löysin ainakin itse kaiken, mitä halusin ko paikasta ostaa, ja vielä hieman enemmänkin.

Retki Gibraltarille maksoi 13e, joka sisälsi bussikuljetuksen sinne ja takaisin, ja 4h aikaa Gibraltarilla. 4h oli lyhyt aika, jopa liian lyhyt, kun siihen sisällytti syömisen, vuorella käymisen ja shoppailun. 

Kävimme myös Malagassa. Päivä Malagassa oli hauska tapa nähdä muutakin kuin turistikohteita. Malagaankin pääsi kätevästi bussilla, tunnin kesti matka, ja maksoi 1,60e. Malagassa kiertelimme vanhassakaupungissa (?) ja kävimme missäs muuallakaan kuin El Corte Inglesissä.


El Corte Ingles on valtava Stockmannin tyylinen tavaratalo. Kallis, mutta meidän käydessämme tavaratalossa oli alennusmyynnit.

Ulkona syömisestä ja juomisesta

Ulkona syöminen ja juominen on huomattavasti halvempaa kuin Suomessa. Teimme pääosan ruoista itse, sillä hotellihuoneistoomme sisältyi kunnon keittiö. 

Kävimme syntymäpäivänäni syömässä koko illan 6 hlö menun kiinalaisessa, joka maksoi 65,95e. Kiinalainen sijaitsi ihan Benalmadena Costalla, Fuengirolaan päin, Maite 1:ssä. 
Alla olevassa kuvassa tarkemmin mitä menu sisälsi.


Monissa paikoissa oli tarjolla täyttä menua, josta annetusta listasta sai valita mieleisensä alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan hintaa n.9,90e. Malagassa kävimme tällaisessä paikassa syömässä. 

Erityishuomautuksen ja vinkin ansaitsevat paikat nimeltä Chester's, Panda ja Paprika. 

Chester's oli vanhan brittiukon pitämä bar & restaurant. Paikasta sai drinkkejä 2,95e, olutta 1,50e (pinttituoppi) jne. Meidän kahden iltapalan, drinkin, oluen ja colan setti maksoi alle 10e. Paikassa vanha mies teki hartaudella snacksit, ja kantoi ne pöytään. 

Antero otti rapuja, niin mies toi myös sormienpesukulhon. Erittäin miellyttävää palvelua. Suosittelen. Paikka sijaitsi Benalmadenan halki kulkevalla rantakadulla, Torremolinokseen päin. 

Panda oli rantakävelykadun päässä oleva pieni, miellyttävä snack & icecreambar. Edullista syömistä, Benalmadenan parhaat toastit, ja hyvä palvelu.

Paprika oli samaisella rantakävelykadulla mutta n. puolivälissä sijaitseva paikka, jota kehun palvelun takia. Paikka ei ollut erityisen edullinen (suomen hintoihin todella halpa, benalmadenan normaaliin hintoinen keskihintainen) mutta palvelunsa vuoksi ajattelin mainita. Ihana paikka, suosittelen käymään. 

Fiilistelykuvia


Muita huomionarvoisia juttuja

Myös Benalmadenan vuorelle pääsi Telecabinalla. Uskomattomat maisemat!

Tivoli oli hauska paikka, vaikka itse en laitteista perustakaan. Yöllä todella kauniit valot.

Jos tekee ruokaostoksia, hyvä paikka on Mercadona. Halpa, paikallisten suosima.

Jalka&käsihoidot ovat halpoja, täyspitkä pedikyyri (1h) 20e.

Ja perroihin hurahtaneille kuvia niistä otuksista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti